Chokladpajer i portionsformar
Igår när vi firade Christoffer bjöd vi bl.a. på chokladpajer i portionsformar. Receptet har jag hittat i en Allers-tidning och det blev så gott så jag tänkte dela med mig av receptet till er.

Chokladpajer i portionsformar
14st.
Mördeg
125 g smör eller margarin
½ dl socker
3½ dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning
300 g mörk choklad
3 ägg
2 msk vatten
1½ dl socker
100 g rumsvarmt smör
Garnering
2 dl vispgrädde
mörk choklad
kakaopulver
Dessutom behövs
14 bakelseformar, ca 9 cm i diameter
1. Hacka snabbt ihop alla ingredienser till mördegen.
Plasta in och låt ligga kylskåpskallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kavla ut den kalla mördegen tunt på mjölad arbetsbänk.
Ta med ett runt mått ut plattor som tummas ut i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter, eller tills de fått lätt gyllenbrun färg.
Lossa varsamt kakorna från formarna när de har svalnat något.
3. Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar.
Smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikron.
4. Knäck äggen i en bunke. Värm upp vatten och socker under omrörning och
låt därefter lagen koka i ca 1 minut. Häll den heta lagen över äggen i en fin stråle
under kraftig vispning. Vispa smeten ljus och porös.
5. Rör smöret poröst.Tillsätt den smälta chokladen och vispa snabbt ihop till en slät kräm.
6. Vänd varsamt ner äggvispet i chokladkrämen.
Låt ev. stå kylskåpskallt en stund att stelna till något.
7. Bred ut chokladkrämen i formarna och klicka på lite vispad grädde.
Hyvla över mörk choklad och sikta över kakaopulver.
Du hittar nu alltmöjlit tu allstans, liet jättegott hede 😊