Chokladpajer i portionsformar

Igår när vi firade Christoffer bjöd vi bl.a. på chokladpajer i portionsformar. Receptet har jag hittat i en Allers-tidning och det blev så gott så jag tänkte dela med mig av receptet till er.
 
 
Chokladpajer i portionsformar
 
14st.
 
Mördeg
125 g smör eller margarin
½ dl socker
3½ dl vetemjöl
1 ägg
 
Fyllning
300 g mörk choklad
3 ägg
2 msk vatten
1½ dl socker
100 g rumsvarmt smör
 
Garnering
2 dl vispgrädde
mörk choklad
kakaopulver
 
Dessutom behövs
14 bakelseformar, ca 9 cm i diameter
 
1. Hacka snabbt ihop alla ingredienser till mördegen.
Plasta in och låt ligga kylskåpskallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kavla ut den kalla mördegen tunt på mjölad arbetsbänk.
Ta med ett runt mått ut plattor som tummas ut i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter, eller tills de fått lätt gyllenbrun färg.
Lossa varsamt kakorna från formarna när de har svalnat något.
3. Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar.
Smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikron.
4. Knäck äggen i en bunke. Värm upp vatten och socker under omrörning och
låt därefter lagen koka i ca 1 minut. Häll den heta lagen över äggen i en fin stråle
under kraftig vispning. Vispa smeten ljus och porös.
5. Rör smöret poröst.Tillsätt den smälta chokladen och vispa snabbt ihop till en slät kräm.
6. Vänd varsamt ner äggvispet i chokladkrämen.
Låt ev. stå kylskåpskallt en stund att stelna till något.
7. Bred ut chokladkrämen i formarna och klicka på lite vispad grädde.
Hyvla över mörk choklad och sikta över kakaopulver.
Sissi
2016-11-28 @ 22:11:42

Du hittar nu alltmöjlit tu allstans, liet jättegott hede 😊

Svar: Di va faktist riktit bra :)
Camilla

FAMMO
2016-11-29 @ 17:14:44

Dom var jättegoda!

Svar: Bra att ni tyckt om dom :)
Camilla




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mitt liv

Vardagen med min man,våra barn och vår hund och katt

RSS 2.0